Kalder alle selvstændige, iværksættere eller wannabees😀

Nu hvor julen og de obligatoriske julefrokoster er spist, og nytårspresset endnu ikke er skudt igang, er det tid til kick ass inspiration med tyngde.

Dorte Palle Alene

Jeg har netop brugt de sidste par dage på at læse denne fantastiske bog af Dorte Palle Jørgensen, som handler om Dortes første 1.5 år som først selvstændig og siden iværksætter.

Det er ikke en candyfloss historie, men en ærlig, sårbar og ekstremt reflekteret beskrivelse af den udviklingsproces, som følger med beslutningen om at blive selvstændig eller iværksætter. Skrevet på en rå, humoristisk og til tider underspillet poetisk facon. På den måde, hvor man læser sætningen igen og igen, fordi den er så fint komponeret.

Inspiration til Sigga B 2.0

Personligt fik bogen mig til at tænke over:
-min opstartsperiode som selvstændig. Fx lavede jeg en “tre-enighed” for mit virke, som handlede om, hvad jeg kunne fagligt og personligt og hvad jeg gerne ville udfordres på. Er den stadig gældende, eller skal den tunes lidt?
– hvor hårdt og angstprovokerende det var, at give mig selv så meget ansvar. For min arbejdsglæde, udvikling og familiens økonomi. Hvordan forvalter jeg det ansvar i dag, så det ikke holder mig vågen om natten, men i gang og i overenstemmelse med mine værdier?
-jeg er lykkes med “Sigga B version 1.0”. Hvad skal version 2.0 indeholde? Skal den udvikles ligesom 1.0, eller skal jeg lade tiden og impulserne råde? Bogen rummer mange gode bud på øvelser og refleksioner, man kan gennemføre i en opstartsfase og ved en statusopgørelse.

Bogen kan lånes på biblioteket – God læselyst.

Netværk for selvstændige comming up

P.S. Jeg har spurgt Dorte om hun vil være med til at lave et netværk for selvstændige. Sådan lidt a la 70’ernes basisgrupper (bare også for mænd mv). Ingen binding, ingen betaling, kun ærlige, nærværende, tematiserede samtaler om det at være selvstændig eller iværksætter uden en chef eller kollegaer at sparre med. Det er nemlig noget jeg selv savner. Dorte har sagt “ja”. Mere om det i 2022🌟