Det, glæder jeg mig til

Om få dage skal jeg hjem fra 10 ugers ferie med familien i Australien. 10 uger med solskin og kvalitetstid fra morgen til aften. Fremfor at dvæle i vemod over ferien, som nu er slut, har jeg lavet en liste over det, som jeg glæder mig til ved at komme hjem.

Listen indeholder, ikke overraskende, primært gratis glæder. Her kommer min liste.

Gense familie og venner

Selvom jeg har rejst med min tætte familie og bedste ven, så har jeg savnet mine forældre og søskende helt vildt. Savnet at følge med i deres hverdag og høre om dagens gøremål, oplevelser og små frustrationer. At være så tæt på andre mennesker er en glæde og et privilegie. Og så bliver jeg aldrig for stor til at nyde min mors kærlighed.

Min mor og jeg til årets Eremitageløb

Jeg vidste ikke, at jeg havde savnet veninder så meget, før en af dem skrev den anden dag. At hun savnede at snakke og glædede sig til vores klassiske “walk & talk”, hvor vi vender alle følelser og hver gang bliver lidt klogere på os selv og hinanden.

Ild i brændeovnen og varm te

Varm te og ild i brændeovnen er for mig indbegrebet af hygge. Måske fordi der er noget meditativt ved at sidde og puste til den varme te, mens jeg kigger ind i ilden og mærker, at kroppen slapper af ved varmen fra både brændeovnen og teen.

Og så passer ild i brændeovnen og varm te fantastisk godt til puslespil, skak og kortspil. Her på ferien er vi begyndt at spille “Hjerterfri” – det er super hyggeligt og dejligt at spille noget andet med børnene end “500” og “Røvhul”.

Nå, ja – til hele hygge-konceptet, som “ild i brændeovnen og varm te” dækker over, hører også: lange, varme karbade, dovne søndage, langsom madlavning, nybagte boller, sutsko, skønlitteratur, søde tærter, ild i stager, snobrød over bål i haven, røgelse og slumretæpper.

Ro, stilhed og fordybelse

Ro og stilhed samt mulighed for fordybelse har været umuligt på denne ferie, hvor vi har boet fem helt tæt sammen i en autocamper og fulgtes ad til alt. Jeg glæder mig helt vildt til mine stille morgener hjemme, når alle har forladt huset og jeg sidder alene i køkkenet med en kop kaffe og en lun pretzels og får et overblik over dagen. Det er den dejligste luksus.

Jeg glæder mig til kærestetid med min mand. Til alenetid med mig selv. Ro til at meditere (se den fulde guide her) og tid til at fordøje verden og dagen samt skrive.

MTB og løbeture

Jeg elsker at cykle, løbe, svømme og dyrke yoga. Selvom jeg både har løbesko med og købt en yogamåtte her i Australien, har det været svært at tage mig tid til. Og svært at gennemføre, fordi her er så vanvittigt varmt. Jeg glæder mig derfor til mine kølige, måske våde, cykel-og løbeture i Dyrehaven. I en alder af 40 er det fantastisk at føle sig stærk, smidig og i god form.

Forårsblomster- og grene

Jeg fryder mig over naturen og elsker at “trække den indenfor” ved at plukke grene og blomster og sætte dem i vaser indenfor. Det er en måde at værdsætte naturen på og hygge om mig selv og familien, synes jeg. At gøre vores hjem fint og levende ved at pynte det med blomster og grene, som skal passes som små kæledyr, der for en kort periode flytter ind i familien.

Podcast og serier i sofaen

Lige så træt jeg kan være af skærme, og den måde de forstyrrer vores nærvær på, ligeså meget må jeg også indrømme, at jeg glæder mig til at flade ud i sofaen til serier med familien og spejle mig i gode podcast. På min liste er følgende:

  • Se TV serien “Hånd i hånd” med børnene
  • Se TV serien “31” og “32” med børnene
  • Lytte til Heartbeats podcast med Sara Bro, som er handlekraftig og tydelig
  • Lytte til Heartbeats podcast “noter om angst”, fordi angst er et grundvilkår, som kan bruges positivt
  • Lytte til “Soultalk” med Pernille Aalund, fordi jeg tror, hun har fat i den lange end
  • Lytte til p1 “tal til mig”, fordi jeg grundlæggende er nysgerrig på, hvad der rør sig i andre
  • Lytte til p1 “kvinderne på kvisten”, fordi stærke kvinder med meninger er inspirerende

Jeg har tidligere lavet denne liste over gode podcast.

Lave mad, spille klaver og sy

Jeg elsker at lave mad. Særligt til høj musik og sammen med min datter, hvilket jeg også skrev om her. På ferien har den mindste, min søn på ni, også været med til at lave mad. Det håber jeg også, han vil, når vi kommer hjem. At være sammen på den måde, om et fælles gøremål, som vi glæder resten af familien og os selv med bagefter, det er hyggeligt.

Opskrift på mormors kødsauce – illustreret af min datter

Min mellemste har her på ferien fået en fetisch for juice, så det håber jeg kan blive en fælles interesse, når vi kommer hjem.

Derudover har jeg besluttet, at jeg vil lære at spille klaver. Jeg har spillet klaver som barn, og har et stående og nyder musik – så hvorfor ikke. Tidligere har argumentet været tid, men det argument har jeg besluttet at nedlægge, så nu er der ingen vej tilbage.

På ferien har jeg købt de flotteste genbrugstøj. Noget af det skal syes. særligt noget fantastisk strik i det skønneste uld. Jeg vil glæde mig til at sy det hele, mens jeg sidder foran brændeovnen med varm te og mindes denne fantastiske ferie. Og jeg vil glæde mig til at tage det på og føle mig pæn igen – selvfølgelig inspireret af min moodboards.

Det var min liste – jeg glæder mig til det hele.