Gæt en kvinde?

Jeg er så heldig at få lov til at interviewe nogle meget spændende, markante og fremtrædende kvinder via mit engagement i kvinde-netværket goodtalks, som jeg skriver for.

Skriblerier

Hun kom ud med benene først, og blev stående

I denne måned har jeg interviewet en kvinde, som lige siden hun kom ud med benene først, har stået oprejst. Bevares, hun har oplevet sorg og gået igennem kriser, men hun har på intet tidspunkt tvivlet på sin integritet.

Hun er ikke gået bevidst efter en karriere eller en toppost, men derimod efter udfordringer og intellektuel stimuli. Egentlig drømte hun om at blive kiropraktor, men fik ved et tilfælde et job som runner, der med tiden førte hende til forskellige ledende og administrerede poster indenfor finansverdenen.

”Den bærende kraft i min karriere har været at gribe chancen, når den er der og tro på, at det lykkes. Der skal hårdt arbejde og flid til, og så skal det nok lykkes. Jeg er blevet kastet ind og ud af opgaver, som andre ikke turde tage af frygt for ikke at kunne levere. At det så lykkes for mig, er fordi, jeg klør på og er nysgerrig og gør det sammen med andre i et team. Jeg kalder det værdig mangfoldighed.”

Lad bare temperamentet løbe af med dig

Jeg elsker at interviewe andre om deres valg, erfaringer og levede liv. Se f.eks. her. Det minder mig om, hvor lidt vi i virkeligheden kan styre og kontrollere og hvor meget, vi kan påvirke, sætte i gang, drive og lykkes med, hvis vi forfølger vores interesse og passion og slipper vores temperament fri.

Interview med Johanne

Den omtalte kvinde er ikke bange for at fejle. For at virke dum. For ikke at være dygtig nok. For at arbejde for meget. Være en dårlig mor, miste overblik eller være for meget. Og nej, det er ikke fordi hun er naiv, overfladisk eller selvfed.

”Don’t hire the most qualified, hire the craziest.” – Jack Ma

Jo, hun ved godt, at hun er dygtig og er lykkedes med opgaver, som andre har fundet for svære, men også, at hendes succes er betinget af andre. At hun ikke ved og kan alt, men er afhængig af andres færdigheder og kunnen. At hun ofte er for langt fremme i bussen og dermed afhængig af, at andre bremser hende, fordi “timing is everything”. Lige så selvsikker hun er, lige så ydmyg er hun, og det skaber rum til refleksion – også af den eksistentielle slags.

Du skal være dygtig, flittig og….

Måske derfor er hendes råd til andre kvinder, som ønsker at gøre karriere, ikke centreret omkring færdigheder, men personlig stamina og udviklings-orienteret, relationelt udsyn. Dygtighed og flid er ikke ligegyldigt. Det er et fundament, mens det der gør dig i stand til at lykkes handler om:

Vil du vide mere om this lady, så gå google administrerende direktør for mybanker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.