Go West – it’s the best!

Vestegnen er så utrolig meget smukkere end sit rygte. Det kan jeg skrive under på, efter børnene og jeg tog på udflugt til Vallensbæk i forgårs.

Svampe på stribe

Bedre end sit ry

Jeg arbejder for Vallensbæk Kommune lige for tiden – og det er på mange måder en glæde. Bl.a. fordi jeg af den grund “opdagede” Vallensbæk, som udover detailplanlagt byggeri og infrastruktur fra 1970’erne byder på en gammel landsby omkranset af en lille å, mose, skov og selvfølgelig Øresund og havnemiljø.

Den gamle landsby

Ungerne og jeg kørte dertil og startede med at gå en tur i den gamle landsby, som minder om Bornholm med små lave, kalkede bondehuse i et virvar. Dernæst fulgte vi den “grønne kløversti”. En markeret gå tur på ca 3.5 km gennem landsbyen, langs skoven og forbi en nyanlagt naturlegeplads.

På naturlegeplads

Downtown idyl

Vi farede vild og endte downtown, som helt ærligt var lidt af en skuffelse. Jeg havde holdt foredrag for børnene om ghettoer, lejlighedsbyggeri i beton og stor skala samt den klassiske emne om: At ikke alle er lige så heldige som dem, og kun 20 km fra os, kan hverdagen se meget anderledes ud.

Jeg tog fejl. Selvom jeg både google og ledte fandt vi ingen ghettoer, gangstere eller oprørske unge eller tilsølede gamle. Tværtimod emmede der af ro og idyl. Vi var nok de mest larmende på torvet, hvor vi spiste frokost.

Frokost på torvet

Efter vores frokost opsøgte vi byens største boligkompleks i håb om at se det, som vi troede karakteriserede vestegnen. Igen, blev vi skuffede og gik hurtigt videre mod mosen og tilbage til landsbyen.

Vi kommer igen og tager den sorte sti

Vi gik som skrevet langs den “grønne kløversti”. Så vidt jeg har kunne læse mig til er der i alt fire afmærkede stier. Vi vil helt sikkert komme tilbage og gå bl.a. den sorte sti, som går gennem mose og ned til vandet.