Gratis glæder med United Colors

Som et led i mit samarbejde med United Colors of Denmark, som jeg har skrevet om her, blev jeg bedt om at skrive en kort tekst om gratis glæder.

Billede, taget af Asim til United Colors of Denmark

Jeg deler teksten nedenfor, da jeg synes, den illustrerer den vej jeg er gået med gratis glæder i hånden og den vej, jeg håber at forsætte ad samt betræde fremadrettet.

På mission

Jeg er på en mission! Via konkrete eksempler vil jeg vise, at der er et alternativ til hamsterhjulet, hvor vi i jagten efter mere, større, nyere, bliver mere og mere ulykkelige. Alternativet er gratis glæder.   

Et oprør

I årevis havde jeg kæmpet med det vi kalder stress. En gnavende følelse af, at jeg levede mit liv forkert. Det gav mig massive søvnproblemer, hjertebanken, indre uro, kolde hænder, kvalme og svimmelhed.

En aften sagde jeg stop og sagde mit job op, ryddede op i huset og solgte ud af overflødige ting og tøj. Solgte min bil, opsagde alle abonnementer og gik ”på pause” for at finde ud af, hvad der gjorde mig glad.

Langsomt, men sikkert

Jeg fandt ud af, at det som gør mig glad, ikke koster penge, men tid og tilstedeværelse. Langsomt begyndte jeg at erstatte materielle goder med gratis glæder. Merforbrug blev til genbrug og omhu. Effektivitet til omsorg. Mål og resultater til nysgerrighed og leg.

Mine erfaringer, eksperimenter og oplevelser skrev jeg om på min blog siggab.dk

En sød tegning og et kærligt budskab fra min datter

Det lærte jeg….

Jeg lærte mig selv at kende og fandt ud af, at jeg ikke er defineret af min titel eller indkomst, men derimod af, hvad jeg værdsætter i livet, og hvordan jeg ønsker at omgås mig selv og andre mennesker.

Gratis glæder var ikke en økonomisk nødvendighed, men et bevidst fokus, udgangspunkt og pejlemærke, som grundlæggende gjorde mig gladere, mere rolig og nærværende samt udløste en befriende følelse af frihed. Jeg behøver ikke en fin titel, en høj indkomst eller den nyeste blazer for at være glad, jeg behøver blot ro og tid til at nyde alt det, som var lige foran mig og var gratis.

Løb og cykling i naturen, yoga med min datter i stuen, meditation, skak med min yngste, afklippede grene fra skoven og blomster fra vejkanten. Tegne, lave ler og læse bøger, lånt på biblioteket. Lækker mad ud af rester, skæbnefortællinger fra manden foran Netto, der sælger Hus Forbi og et smil fra buschaufføren. Sten fra stranden, på tur til Danmarks smukke provinsbyer, kys, kram og tid med mine kære. Det gør mig glad og er gratis.

Intet er gratis

Livet i sig selv er ikke gratis. Jeg har tre sultne børn og et hus. Forfatteren Michael Ende sagde: ”Fordi tid er liv, og livet bor i hjertet”. Ved bevidst at fokusere på, vælge og opsøge gratis glæder oplever jeg en tilfredshed, glæde og ro, i mit hjerte, som giver mig overskud og frihed til at arbejde med det, som jeg har lyst til. Nemlig; mennesker og ord, samt penge og tid til det, som er nødvendigt og vigtigt for mig; min familie og rejser.  

Læs og husk det her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.