Gratis glæder i en travl hverdag

Siden begyndelsen af august har jeg og familien haft travlt. Men nok mest mig.

Lige nu arbejder jeg som interim projektleder for fem kommuner, samtidig med at jeg skriver for forskellige virksomheder og arrangerer et seminar om mindfulness. Spændende, udfordrende opgaver, som jeg selv har sagt ja til, men som selvfølgelig ligger som en filtret rodebunke henover min kalender og optager det meste af min tid. Også tid til gratis glæder.

Gratis glæder kræver også tid

I starten af mit “gratis glæder projekt” så jeg det som et bevist fokus og en levemåde. Det gør jeg stadig, men jeg har også fået øje på, at mange gratis glæder kræver tid og kan være svære at forene med et tidskrævende arbejds- og familieliv.

For præcis et år siden gik jeg ture med mine døtre og plukkede hyldebær for bagefter at lave hyldebærsaft, som jeg serverede med nybagte boller. I dag blev det til vafler, lavet ud af vaffelmix fra Netto til 7kr. med en kop te til, fordi jeg også skulle arbejde et par timer.

Gratis glæder fylder stadig i min hverdag, men lige nu har jeg ikke tid til at gå på opdagelse i dem, men glædes ved mine gamle kendinge, som er med til at gøre hverdagen god. Nedenfor kommer mine bedste gratis glæder til en travl hverdag.

Gratis glæde nr. 1: Sport i naturen

Jeg elsker at bevæge mig og helst udenfor og gerne alene eller sammen med min familie. Når tiden er knap løber jeg i skoven, cykler på arbejde, stepper i haven eller dyrker yoga på stuegulvet til app’en “Daily yoga” eller “boho beautifull” på youtube, hvis min datter er med, fordi pigen i videoen lever det fede backpacker liv.

Gratis glæde nr. 2: moodboard

Det et meget mærkeligt, men jeg elsker mit moodboard. At samle ind til det, klippe ud og lime på samt kigge på det hver dag og blive inspireret til at sætte mit tøj sammen på nye måder. Jeg bliver simpelthen så glad ved at blive inspireret til at prøve noget nyt og se mig selv i spejlet og tænke: wow- det ser sgu meget godt ud. Det havde jeg aldrig fundet eller taget på, hvis det ikke var for det moodboard.

Moodboard august måned

Det hyggelige er, at selv mine børn følger med i det. Den mindste på 9, en dreng som kun tænker på skateboard, kan fx finde på at spørge mig, om det ikke er tid til at friske det lidt op eller om hende damen med de gule perleøreringe ikke skal skiftes ud nu.

Sønnike og jeg frisker moodboard op

Mit moodboard lige nu indeholder brændte farver, tern, kjoler uden på bukser, cowboystøvler og ideer til en ny netflixserie samt strikkjoler i kombi med pretty woman støvler.

Gratis glæde nr. 3: læsestof

Jeg sluger hverken bøger eller blade, men elsker at bladre lidt igennem, rive opskrifter ud, ideer til mit moodboard og læse hver aften, inden jeg falder i søvn.

Jeg låner bøger af min mor eller på biblioteket og tager altid Nettos gratis magasin Lime, som jeg synes er ganske udemærket til prisen.

Gratis glæde nr. 5: naturen

Med fare for at lyde som en krydsning mellem mainstream og frelst, så elsker jeg at være ude i naturen.

Det gør mig bare så glad. Lyset, luften og tanken om, at noget så smukt er tilgængeligt for mig. Og så foranderligheden og naturens evne til at både tilpasse sig og stå i mod forandringer. Det synes jeg, er meget lærerigt.

Billedet her tog jeg en morgen jeg vågnede og blev helt betaget af, hvor mange nuancer af grøn der findes.

50 skades of green

Gratis glæde nr. 5: Andre mennesker

Jeg nyder, ja elsker, og påskønner naturligvis min familie højt og hver dag. Det er dem jeg er mest sammen med, og dem jeg både griner og slapper bedst af med.

Derudover har jeg på det seneste lært en masse nye mennesker at kende via sociale medier. Tidligere hadede jeg sociale medier og syntes, de stjal kontakten mellem mennesker. Nu må jeg indrømme, at jeg selv oplever en ny form for kontakt vis dem. Ikke et venskab. Ikke engang et bekendtskab, men en inspiration og spejling, som er inspirerende. Bl.a har jeg interviewet en række selvstændige om, hvorfor og hvordan de blev selvstændige og det interessante var, at uanset hvor meget de prøvede, så kunne de ikke kontrollere og styre processen, men var enten offer eller prisgivet tilfældighederne og uanset udfaldet, så blev de glade og tilfredse på den længere bane.

Gratis glæde nr. 6: podcasts

Lige nu, mens jeg arbejder som projektleder, cykler jeg en time hver vej til arbejde. I men hører jeg podcast. Og åh, det er fantastisk. De bedste er dem her:

Og Beethovens symfonier af Kristian Leth, Brinkmann på briksen og Orientering.

Det var vist det. Flere gratis glæder har jeg ikke tid til. Eller i hvertfald skal jeg sove nu, så lige nu har jeg ikke tid til at skrive mere…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.