Gratis klaverundervisning

Måske er det her kun en nyhed for mig, men…..det er muligt at lære at spille klaver gratis via videoer på YouTube!

Jeg ved godt, vi er i den moderne, digitale tidslader, hvor alt kan findes på nettet. Alligevel kom det bag på mig, at der på YouTube (og sikkert også andre steder, som jeg bare ikke kender), er videoer, hvor man i bedste gamer-stil, følger tangenterne på et grafisk piano. Både tone og anslag er markeret, og man kan selv indstille hastigheden. Det er genialt – og i den grad en tidsrøver. Særligt fordi mit klaver står i mit hjemmekontor, som min datter har indrettet til mig. Læs mere her.

Titanic og Bradley Cooper i min kælder

Den første sang, som jeg øvede mig på, var Titanic, som søde Roberto et-eller-andet har lagt op her. Den er meget, meget enkelt og det gør, at man hurtigt for mod på mere. I baggrunden kører en overdøvende muzakka, som mit klimtespil faldt utrolig godt ind i. Der skulle ikke meget til for, at jeg følte mig som en del af et orkester. Måske ikke af den kaliber, der rent faktisk spillede på Titanic, men mere den slags, der allernådigst får lov til at spille på Oslo-båden.

Næste step var, at spille Titanic med to hænder. Det øver jeg mig stadig på efter den her video. Det er en del sværere – og ikke med Roberto desværre.

Og så er der målet, som jeg øver mig på i smug, selvom jeg godt ved, der er lang vej igen. “Shallow” med Bradley Cooper. Åh, den er så fin – særligt efter jeg så filmen “A star is born” og græd uhæmmet. Jeg øver mig på den, efter den her video.

Spilleglæde for alle

Jeg er mildest talt begejstret for den nye spillemiljø, som jeg er blevet en del af. Uden evner eller forkundskaber er jeg blevet optaget og indlemmet i klubben af spillende. Og det er endda gratis, fleksibelt og kan udføres i joggingtøj.

Jeg havde overvejet at gå til klaverspil. Sådan rigtigt. En fast dag om ugen, på et fast klokkeslæt, hos den samme lærer, et stykke fra min bopæl. Men nu har jeg mødt Roberto og alle de andre dygtigere lærere og medmusikanter og det er – for nu – en meget bedre løsning.

Prøv det! uden at vide det, vil jeg tro, at der er videoer for alle instrumenter. Sikkert også skeer, hvis du ikke har et klassisk instrument liggende, men gerne vil i gang:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *