Hver aften, hele ugen, ser vi TV!

“Se” – siger min datter stolt. Jeg kigger på papiret og tænker: Er det sådan vi er? Godt, at ingen andre ser det her!

En hjernedød liste

Min datter på 12 år, som elsker at lave lister, rydde op, holde orden og skabe struktur, har nedskrevet vores Tv-program for ugen. En oversigt, der sort på hvidt fortæller, at vi er den slags familie, som hver aften ser TV sammen. Ikke tilfældigt TV eller lødigt og oplysende TV, men hjernedød underholdning, hvorom det bedste man kan sige, er, at det samler os.

Jeg ville ønske (eller nej, det ville jeg ikke, men jeg synes, det ville lyde flot), at vi hver aften spiller kort, spil, tegner, maler, synger fra højskolesangbogen eller masserer hinandens tæer, mens vi snakker om dagen, der er gået. Hvem har oplevet hvad, hvad følte og tænkte I og hvad synes vi egentlig om Brexit, flystyrt og citronfromagen, som Jesper Vollmer lavede i Go’ Morgen Danmark.

Sammen uden at yde

Når vi har spist og ryddet op, så er vi trætte. Vi orker ikke at forholde os til mere, reflektere og diskutere og gøre os umage. Vi vil bare gerne slappe af, koble fra, underholdes og være sammen uden at skulle yde.

At være sammen uden at skulle yde! Er det forkælet? Ladt? Passivt? Et udtryk for, at vi tager hinanden for givet? Kun er den næstbedste version af os selv? Jeg synes, det er et udtryk for dyb kærlighed, tryghed og tillid.

Tavs, dyb kærlighed

Vi kender og vil hinanden så meget, at vi også vil være sammen, når vi er allermest trætte. Vi tror på og ved, at de andre holder af os i en sådan grad, at de synes, vi er dejlige og værd at være sammen med – også når vi er tavse, ligger udsplattet på sofaen med bukseknappen åben, fordi vi har trukket maven ind hele dagen og mascara tværet ud under øjet, så de mørke rander for alvor bliver sorte.

Vi har tillid til, at vi ikke dømmer hinanden negativt for at være kedelige, brugte og trætte. At vi faktisk er enormt elskelige – også når vi er den mindst forstillede og umiddelbart elskelige version af os selv, fordi det måske er netop der, at vi er allermest os selv. Rolige, afslappede, stille, langsomme. En klump krop, hvor hovedet for en tid ikke er den dominerende part, men hvor kroppen bare gerne vil kramme, ligge i ske, ae og nusse hår. Hvor vi viser vores kærlighed og omsorg uden ord, men med et kropssprog så stærkt, at der slet ikke er tvivl om, at vi er en kærlig familie.

Ja, vi har et Tv-program

Vi har et Tv-program for ugen. Vi glæder os til at se TV og snakker om, hvad der kommer i TV den kommende aften. Vi køber mazarinkage til 10 kr. i Netto, når der kommer “nybyggerne” om onsdagen. Det gør os ikke til en dårlig familie – det er blot vores måde også at være familie på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.