Hvordan ser en god hjemmeside ud?

Hvordan ser en god hjemmeside ud? Hvordan er den struktureret? Hvad er balancen mellem tekst, billeder og måske video? Kan man mixe en hjemmeside og en blog – eller virker det useriøst? Hvor personlig skal en hjemmeside være?

Noter til brug for “ny hjemmeside”

For et par uger siden skrev jeg et opslag, som jeg delte i forskellige iværksætternetværk, som jeg er medlem af. Her spurgte jeg om, hvordan en god hjemmeside ser ud. Jeg bad specifikt om input og kommentarer – ikke tilbud.

Gratis viden og perspektiver

Jeg fik mange gode forslag, kommentarer og input, som alle var til stor inspiration – også dem, jeg ikke var enige i, fordi de fik mig til at reflektere over, hvad formålet er med min hjemmeside, og hvilket budskab jeg gerne vil sende og til hvem.

Jeg har samlet de væsentligste input nedenfor i håb om, at andre måske kan have glæde af dem.

Jeg har selv brugt dem som en form for ”opskrift” eller ”guide” til at udarbejde min hjemmeside, som jeg har bygget op via WordPress.

Det skal du gøre dig klart, inden du begynder at bygge din hjemmeside op

 • Hvem er din målgruppe?
 • Hvad er dit budskab?
 • Hvad er dine værdier?
 • Hvordan skaber du sammenhæng mellem målgruppe, budskab og værdier?
 • Hvis du tilbyder mere end blot ydelser, og f.eks. også har en blog – hvad er da sammenhængen mellem ydelser og blogindlæg?

Det skal du have in mente, når du begynder at bygge din hjemmeside op i forhold til grafik og indhold:

 • Din tekst skal være informativ, kort og let at læse.
 • Byg dine tekster op efter strukturen: overskrift, teaser, brødtekst – og suppler med billeder løbende.
 • Vælg billeder og video fremfor lange tekster.
 • Arbejd med at skabe en ”stemning” i dine tekster, der understøtter din målgruppe, dit budskab og dine værdier.
 • Tænk i brugervenlighed, f.eks. ved intuitive links, der guider din læser rundt.
 • Opbyg en klar menu-struktur. Tænk på, at læserne læser fra venstre mod højre og er vant til at menu-strukturen starter med ”om” og slutter med ”kontakt”.
 • Test om de farver, du synes er flotte, også er læsevenlige.
 • Test, hvordan din struktur, opbygning og grafik ser ud på forskellige enheder.