Gratis yoga

Yoga er noget af det bedste, jeg ved. Det er bevægelse, fordybelse, fleksibilitet, styrke, koncentration, smidighed, kondition og hundedyrt. Derfor dyrker jeg ofte yoga hjemme i min stue til udvalgte videoer, hvor undervisningen er helt gratis, uden transporttid og lige, når jeg har tid og lyst. Her er links til de videoer, jeg holder mest af

Jeg har dyrket yoga i mere end 15 år. Primært Astanga yoga, men også yin yoga og Bikram yoga.

Jeg startede med at dyrke yoga, da jeg stadig var studerende. Det kunne lade sig gøre økonomisk, fordi yoga på det tidspunkt ikke havde udviklet sig til en masse-industri, som til tider kan minde mere om fitness end yoga og koster store summer.

Yoga hjemme i stuen

Siden jeg blev mor for første gang i 2004, har jeg dyrket yoga hjemme i stuen. Først med baby på et tæppe ved siden af, så med en tumling kravlende rundt på mig og nu med en smuk teenager på egen yogamåtte ved min side.

Suppleret med professionel undervisning

Med et par ugers mellemrum får jeg professionel undervisning i et yoga-center, hvor jeg bliver guidet ind i svære stillinger eller lærer nye øvelser og teknikker. Jeg værdsætter god undervisning højt og elsker at blive udfordret og suge viden til mig fra en inspirerende underviser. Jeg har stor respekt for de undervisere, som praktiserer yoga som en livsstil og ikke blot som motion. Dem får filosofien, historien, kulturen, åndedrættet og bevægelserne til at smelte sammen.

Når det er sagt, så træner jeg ofte hjemme i min stue. Jeg sparer transporttiden, kan dyrke yoga præcis, når det passer mig, i så lang tid jeg vil og med netop det fokus, som jeg har behov for. Det er gratis og i fuld stilhed, som hjælper mig til at komme ind i det meditative flow, som er en af de aspekter ved yoga, som jeg sætter størst pris på.

Mine bedste links til yoga derhjemme

Jeg har samlet mine bedste links til gratis yoga-undervisning nedenfor, som supplement til den betalte undervisning, hvor du bliver rettet og guidet individuelt. Hvis du ikke har prøvet yoga før eller har brug for en introduktion til de sværere øvelser er det en god idé at modtage undervisning eller blive introduceret af en erfaren udøver.

Links

  • Astanga yoga for alle vist ved helt almindelige mennesker, som træner yoga, tilpasset halv primær serie. Findes på YouTube her
  • Astanga yoga for begyndere med god instruktion og muligheder for forskellige sværhedsgrader, halv primær serie. Findes på YouTube her
  • Astanga yoga for den øvede udøver, primær serie. Meget autentisk, god klar guidning og ingen moderne lir. Findes på YouTube her og i mere avanceret form her
  • Jeg kan i øvrigt anbefale denne video for viden om Astanga yoga. Se mere her
  • Yin yoga, se bl.a. videoer af Magdalena Macweld, fx den her. Jeg har tidligere købt hendes app og var glad for den, men den er ikke gratis – dog heller ikke dyr, 36kr.
  • For en introduktion til yin yoga, som er helt fantastisk til bl.a. søvnproblemer, kan du læse mere her. Jeg er vild med Magdalena og har brugt hendes videoer meget samt købt hendes app. Se mere her
  • For yoga, som er målrettet bestemte muskelgrupper, tidspunkter på dagen og generelt bare super smukke, betagende og lækre se Boho Beautiful her. En ung, smuk yogi, som for tre år siden solgte alt for at rejse ud i verden og gå på opdagelse. Rejsen er bl.a. finansieret af hendes yoga-videoer, som er filmet fra de smukkeste steder i verden. Når jeg laver yoga med min datter, som synes Astanga og yin er for kedeligt, er Boho Beautiful vores favorit. Det er ikke så meditativt, men god træning og karma.
  • Prøv desuden Fascial flow yoga, en teknik jeg lærte på en stilhedsretræte, det er helt fantastisk og når du først har lært konceptet, er du selvkørende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.