Kom til foredrag om gratis glæder

Den 16. november 2020 på Hundested bibliotek og den 18. november 2020 på Espergærde bibliotek. Køb billetter her.

Mere glæde gratis

Mød Sigga Birkvad – Selvstændig konsulent og grundlægger af livsstilen ”Gratis Glæder”, der handler om bevidst at vælge de gratis glæder i livet til for opnå et liv i mere balance for færre penge.

”Gratis Glæder” er et begreb Sigga fandt på for nogle år siden, hvor hun ønskede at vise sine børn, at der var andet og mere end shopping, store is og charterferier at juble over. Siden blev ”Gratis Glæder” en nødvendighed, da hun efter en lang periode med alvorlig stress valgte sige sit job op og familien måtte lægge sin økonomi om. 

En livsstil

Langsomt udviklede ”Gratis Glæder” sig til en livsstil, som handler om at fokusere på, opsøge og glædes over det, som er gratis i tilværelsen for dermed både at spare penge, passe på klimaet og opleve mere nærhed. 

”Jeg tror, at vi er så forblændede af det succesfulde liv, hvor alt måles i progression lige fra uddannelse, karriere, efteruddannelse, udseende, hus, have og tøj, at vi glemmer, at livet ikke leves lineært. At alt ikke kan planlægges og forudsiges, og at vi som mennesker ikke blot er i konstant udvikling, men også i mere radikal forandring”, siger Sigga.

For Sigga opstod behovet for forandring efter, at hendes børn blev store og hendes mand blev syg. 

”Jeg ville have mere, men den del af livet, hvor vi byggede rede og havde små børn på skødet var slut. Min mand var syg, og jeg havde svært ved at turde drømme om fremtiden. Og hvad havde jeg så tilbage? Hverdagen! Derfor besluttede jeg mig for med arkæologisk præcision at grave frem til, hvad der gjorde mig glad og bygge en ny hverdag op om det”, fortæller Sigga

Glæde er individuelt

Sigga fandt ud af, at meget af det, som gør hende glad, er gratis. Derfor opsøger hun tilfredsheden og glæden ved at udvise omhu. Få meget ud af lidt gennem genbrug, genanvendelse og gør-det-selv projekter. At tage sig tid til at glædes ved andre mennesker og værdsætte deres venlighed, hjælpsomhed, sødme, opmærksomhed eller selv inspirere til samme. At være nysgerrig, fumlende og legende. 

”Gratis Glæder” er blevet en bevidst tilgang, der gennemsyrer alt, hvad Sigga gør og har bl.a. ført til, at hun har kastet sig ud en ny fase i livet som selvstændig med alt, hvad hun er optager fagligt og personligt. 

Lad os dele meget mere

Om foredraget siger Sigga: ”Mit ønske er at normalisere livskriser. Normalisere tvivl og frustration samt ikke mindst dele tanker om ”det gode liv”. For mig har ”Gratis Glæder” været en vej. Sådan behøver det ikke være for andre. Men hvis jeg kan inspirere til, at andre tænker over og aktivt vælger, hvordan det gode liv er for dem – så er jeg glad. Min tilgang om ”Gratis Glæder” er ikke rocket science eller evidensbaseret – det er en enkel, bæredygtig livsstil, som jeg tror, er god for både vi mennesker og klimaet.”

2 tanker om “Kom til foredrag om gratis glæder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.