Madglæde i tre generationer

Hver aften laver jeg aftensmad til familien. Det hører med til at være mor. Nogle gange er jeg heldig, at min store datter er med til at lave mad. De gange, bliver madlavningen anledning til nærvær og samvær med min datter. Vi snakker, griner og hører høj musik. Det er en kæmpe gratis glæde. Særligt, når vi laver mad efter min mor og mormors opskrifter. Så er vi lige pludselig samlet; fire generationer om en opskrift. Det er da smukt!

Min store pige på 14 år er nysgerrig og interesseret i mad. Hun har ikke en fast maddag, men er ofte med i køkkenet. Så hører vi høj musik, mens vi laver mad. Her til aften lavede vi kødsauce efter min mors hjemmelavede opskrift, som min datter har illustreret. Det er sgu da fint. Så står vi der i køkkenet, forenet om min mors opskrift – tre kvinder forenet om en opskrift på kødsauce.

Min datter har en ambition om at lave en hel kogebog fuld af illustrationer. Hvis det lykkes hende, vil det være et fint minde om mig og min mor og de madglæder, vi begge har haft med min datter. Jeg har selv kogebøger, som jeg arvede fra min mormor, da hun døde. Mange af dem med hendes noter og skriblerier i. Når jeg laver mad fra dem, er det lidt som om, hun stadig er her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.