Nye gratis glæder

Jeg har fundet en ny gratis glæde. Den er ikke begrænset til ét sted, én årstid, ét tidspunkt, specifikke personer eller konkrete remedier. Den bliver ikke kedelig eller slidt af at blive brugt. Den bliver ikke væk.

Mod

Min nye gratis glæde er mit mod til at gøre præcis, hvad jeg har lyst til og opleve, at det lykkes.

Mod til at gå med hat og mødes med en fremmed mand i Vallensbæk

En ordnet pakke af drømme

Jeg er uddannet Djøf’er og har i mange år arbejdet som konsulent med speciale i at udvikle, optimere og effektivisere. Derfor var det naturligt for mig at forsøge at ordne og pakke mine drømme, så de udgjorde en samlet, bæredygtig plan. En plan, jeg kunne forsvare økonomisk, som var realistisk ud fra de givne omstændigheder og ressourcer, og som samtidig passede til mig som individ.

Paralyseret af kludder

Her opstod problemet. Jeg ville være selvstændig, men havde ikke et konkret produkt eller en portefølje af kunder, jeg kunne trække på. Jeg ville leve af at skrive, men var ikke uddannet journalist eller havde erfaring som skribent eller tekstforfatter (dog som kommunikationskonsulent og webmaster). Jeg ville holde foredrag og workshops, men vidste ikke, om hvad. Jeg ville undervise i yoga, men havde ikke penge til en yoga-uddannelse.

Jeg ville have mulighed for at arbejde hjemmefra, men samtidig være en del af noget større, hvor jeg oplevede “at løfte i flok” og måske endda “kæmpe for en større sag”. Jeg ville tjene penge nok til, at vi som familie fortsat kunne bo i vores hus. Jeg ville have et arbejde, som optog mig personligt og var så spændende, at jeg ikke skelnede mellem arbejde og fritid. Jeg ville have et arbejde, som var fleksibelt og gjorde det muligt at løbe en tur præcis, når jeg havde lyst.

Det var umuligt at finde en form til alle mine drømme, hvor de hver og en kunne ligge pænt ved siden af hinanden. Tværtimod, lå de som en stor rodebunke på gulvet foran mig og grinede mig op i hovedet, mens jeg paralyseret sad med hænderne i skødet, fordi jeg ikke kunne hitte rede i, hvor jeg skulle starte.

Alt overbord

Indtil jeg opgav at få system, struktur, belæg og sikkerhed for noget af det. Indtil jeg gav mig selv lov til at lege og lade som om, jeg var selvstændig skribent, forfatter, foredragsholder og yogalærer. Indtil jeg fandt modet til at stå ved mine drømme og turde være åben, pågående, vedholdende og dristig i min adfærd.

Lys forude uanset struktur, system, belæg og sikkerhed

Første skridt

Første skridt var at skrive på bloggen her og dele den i mit netværk. Andet skridt var at arbejde som tekstforfatter. Tredje skridt, at skrive artikler, kontakte magasiner og nyhedsmedier og få mine artikler udgivet i eget navn. Næste skridt var at råbe højt om, at det var det her, jeg gjorde – levede af at skrive og dele min mening og perspektiver med verden. At jeg troede på, at det ikke bare var en leg, men en ny virkelighed. Dernæst at konceptualisere Siggas butik, lave visitkort, skaffe kunder, fakturerer mv.

Hjemmelavede visitkort

Sjette skridt, at blive yogatræner

Begrundelsen for ikke at undervise i yoga havde i mange år været, at jeg ikke var uddannet yoga-instruktør. Efter at have kigget på diverse uddannelser, som i nogle tilfælde bestod af et 8 ugers weekend-kursus, besluttede jeg, at jeg havde rigeligt med erfaring (15 år) til at kunne undervise.

Tegning fra min mellemste den første dag, jeg skulle træne mine yogier i yoga

På Facebook skrev jeg et ærligt opslag om, at jeg gerne ville dele min glæde og interesse for yoga med andre, men ikke var uddannet instruktør. I dag mødes vi 4 kvinder tirsdag morgen i min stue og dyrker yoga sammen. Jeg glæder mig altid, til de kommer, nyder at være i flow med dem og bruge min erfaring og er altid i godt humør, når de går igen.

Syvende skridt… foredragsholder

I mit arbejde som konsulent har jeg altid nydt at planlægge og gennemføre processer, hvor deltagerne via konkrete aktiviteter blev klogere på sig selv eller et emne. Dog savnede jeg, at have mit hjerte mere med i arbejdet og være oprigtigt interesseret – ikke kun metodisk, men også indholdsmæssigt.

Siden jeg startede bloggen her, har gratis glæder fyldt meget i min bevidsthed, hverdag og omgang med andre. Jeg gik med en fornemmelse af, at gratis glæder var mere end blot at glædes ved forårsblomsterne, der springer ud, og fuglene, der kvidrer. At det var en livsstil, som jeg ønskede at formulere og dele med andre. Derfor kommer der i midten af maj otte skønne mennesker hjem til mig for at høre om gratis glæder samt blive klogere på, hvordan gratis glæder kan fylde mere i deres hverdag og måske give plads til noget andet. Mit håb er, at jeg efterfølgende kan afholde flere foredrag og workshops om gratis glæder.

Mod er min nye ven og kilde til gratis glæder

Jeg er så glad for, at jeg valgte at sige stop, gå på pause og kaste mig ud i det, som på afstand så vanvittigt ud. At forfølge gamle og nye drømme uden at have den rette uddannelse, en horde af kunder, erfaring at trække på og en bunke penge at stå sikkert på.

Jeg er ikke i mål endnu. Jeg har stadig meget at lære. Meget at udvikle og gøre. Jeg er på vej og jeg går med rank ryg, hævet pande, et kæmpe smil, klædt i genbrugstøj på vej fra yoga til et møde med en ny kunde, som jeg skal skrive for. Alle de glæder har jeg fået helt gratis af mig selv, fordi jeg var modig.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.