På byvandring i Hillerød – og alle tre børn smilede

Vi har gjort det før. I lørdags gjorde vi det igen. Stod tidligt op (måske en overdrivelse), pakkede mad og drikkevare (okay, en pose med daggamle pretzels, som ingen alligevel gad at spise, fordi de smagte af æg) og kørte til Hillerød for at vandre rundt i gader og stræder samt besøge Frederiksborg slot og have.

Et hit

Turen var et kæmpe hit. I dag er det mandag og jeg klapper og smiler stadig.

For pigerne var der et hav af genbrugsbutikker at gøre gode fund i. Særligt keramik var vi meget heldige med.

Min datters genbrugsfund

Min søn havde sit skateboard med og syntes, Hillerød bød på mange gode “kanter”. Jeg var vild med, at der var plads og ingen trafik, så han kunne være omkring os, mens han stod på sit board.

Hemmeligheder

Vi besøgte også slottet og endte med at være der, til vi blev smidt ud.

Slotskirken

Vi var så heldige at falde i snak med en vagt, som gav os en personlig rundvisning tilpasset børnenes nysgerrighed. Han var intet mindre end fantastisk. Han viste os bl.a en række udvalgte malerier, hvor motiverne bevægede sig med øjet. Nærmest som magi. Med udgangspunkt i vores allesammen forundring over denne teknik, fortalte han os flere anekdoter, som han flettede ind i både slottets historie og danmarkshistorien.

Fint lys i kirken

Til det skal siges, at vi kom med tre børn på 15,13 og 9 år, som alle var helt optaget af vagtens historier. Så meget, at de to mindste var helt hooked på at gå hjem og tegne “perspektiv-tegninger”, som vi lærte, at teknikken hed.

Ret fjollede. Noget med nogle klap-stole….

I museets kælder er der et fint børnemuseum, hvor vi brugte tid på at skrive med blæk, tegne og prøve hatte. Hvor ofte gør man det med store børn? Ikke ret ofte! Eller vi gør ikke…. men det var så sjovt og hyggeligt og vi gik kun, fordi vi blev smidt ud.

På med hatten

Vores sidste sightseeing punkt var slotshaven. En smuk barokhave, hvor vi dog fræs ganske meget og mest morede os med at fodre fugle med vores uspiste, klamme, ægge-pretzels.

Brødkamp!

Tag til Hillerød, der er virkelig fint og rart at være.