Se min motionsbæk og byg en selv

Step it up

Jeg indrømmer det. I 90’erne var jeg en af dem, der iført top og cykelshorts med en string-trusse UDENPÅ, steppede sammen med Charlotte Bircow i “Sweatshop” i Lyngby, som var byens hotteste aerobiccenter.

I modsætning til mange andre er jeg aldrig vokset fra “stepppen”. Derfor har jeg i mange år haft en step-bænk i plastik, som jeg træder op og ned på til musik eller TV, hvis vejret er for trist til løb, hoften driller eller jeg bare gerne vil slå to fluer med et smæk og dyrke motion og være sammen med familien på én gang.

Step på rejsen og helst på afstand

Når vi er ude at rejse lister min søn og jeg os tit afsted tidligt om morgenen for at dyrke motion. Han skater på den nærmeste skaterbane, og jeg hopper, stepper og laver diverse styrketræningsøvelser imens. Helst ved siden af ham, så vi kan snakke imens, eller på behørig afstand, hvis der er andre på banen. For selvfølgelig er jeg “partout” pinlig.

Til damen, der har meget

Da jeg fyldte 40 år sidste år ønskede jeg mig derfor min egen stepbænk i haven. Målet var fortsat at steppe, være tæt på familien, men også ude i naturen. Jeg fik den! Af min datter, som selv byggede den med hjælp fra sin far. Og hold op, hvor jeg elsker den bænk!

Det kan du bruge en stepbænk til

Jeg kan stå og steppe og lave styrketræning, mens jeg hører musik, podcast eller snakker med familien og samtidig bliver enten brun eller vindblæst. Selv i regnvejr er det forfriskende. Det er bedre end et kinderæg, hvor der kun er tre gode ting.

Ønsk dig et stepbænk i din have, gård eller på din altan. Byg en selv, eller find en god kant eller lav bænk, hvis du ikke har mulighed for ovenstående. Det er skøn selvforkælelse og mindre slidsomt for kroppe end f.eks. løb, men til gengæld lige så fleksibelt.

Sådan gør du

Det er lidt snyd, at jeg skriver dette afsnit, for det er ikke mig, der har bygget min bænk. Men jeg var tæt på min datter og mand, mens de byggede…

Min bænk er udført i trykimprægneret træ og måler ca. 150 x70 cm. I virkeligheden er den lige det bredeste til styrketræningsøvelser. Bænken har en højde på ca. 25-30 cm.

Bænken er hul og opført i forlængelse af vores terrasse. Den er bygget op omkring et skelet af tværgående lameller og har form som en kasse. Hvis det ikke var for syns skyld, ville jeg gerne have haft, at der var hul under til f.eks. at sætte fødderne i spænd under, når man laver mavebøjning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *