Set i bakspejlet giver det mening – Interview med selvstændig kranio Sakral behandler Dennis Serup

At blive selvstændig var løsningen på et akut behov for fleksibilitet og tid til familien

At blive selvstændig var ikke drevet af en interesse eller passion, men derimod et ønske om og et akut behov for fleksibilitet og tid til familien.

Jeg uddannet cand.mag. i kultur, kommunikation og globalisering fra Aalborg Universitet i 2010. Jeg har arbejdet som kommunikationskonsulent i forskellige virksomheder, men følte aldrig, at det var min hylde.  

Derfor stoppede jeg for nogle år siden mit arbejdet som kommunikationskonsulent og tog i stedet for arbejde på et asylcenter. Her arbejdede jeg med asylansøgere og flygtninge. Det var ekstremt spændende, men også hårdt.   

I samme periode var min familie enormt presset. Min yngste datter kom til verden på dramatisk vis. Hun blev født for tidligt (uge 30) ved akut kejsersnit og har deraf forskellige udfordringer, som netop i denne periode blev eget tydelige. Bl.a. er hun ekstremt sensitiv og mangler et filter i forhold til at afsende og modtage impulser og indtryk i form af lyde, lugte, udsagn, oplevelser mm.  

Kombinationen af, at jeg havde et givende, men også krævende arbejde med mange nattevagter, og min yngste datters behov for særlig støtte gjorde, at jeg i 2018 tog den endelige beslutning om at blive selvstændig behandler.

Et 4årig langt mareridt lagde grunden til min virksomhed

Jeg tilbyder Kranio Sakral behandlinger og sælger kropstilskud og produkter, som understøtter en sund livsstil i min klinik “foreverlife”. Jeg behandler smerter, uro og spændinger og tilbyder skræddersyede forløb til træning og vægttab. Ofte kommer jeg meget tæt på mine klienter og fungerer som en mental træner, der hjælper mine klienter med at udvikle og nå deres mål.

Dennis i forretningen

Da min datter blev født, var vi igennem et langt indlæggelsesforløb. Vi troede i lang tid at hendes dårlige helbred skyldtes hendes meget tidlige og dramatiske ankomst til verden, men da min datter var 2 år, opdagede vi ved et tilfælde, at vores hus var angrebet af skimmelsvamp. Det blev starten på et 4 år langt mareridt, hvor vi var uden bolig og derfor boede på skift hos venner og familie. I et gæsteværelse, et telt, et lejet sommerhus, en campingvogn mv. Samtidig var min yngste datter stadig syg, vi havde selv mén af skimmel og var drænet for energi og overskud, mens vi kæmpede med forsikringen. Det var et levende helvede.

I den periode søgte jeg en masse information og viden om krop, sundhed og sammenhængen mellem omgivelser, krop og sind. Noget af den viden brugte jeg på min datter, som siden hun blev født har modtaget fysioterapi og ergoterapi. Jeg begyndte at interessere mig for Kranio Sakral terapi og tog en uddannelse heri. Meget hurtigt kunne jeg se, at hun reagerede positivt på mine behandlinger, hvor jeg via tryk behandler smerte, uro og spændinger, og det gav mig lysten til at arbejde med dette.

På den måde kan man sige, at min oprindelige lyst til at arbejde med mennesker og hjælpe andre, nu er blevet mit arbejde via Kranio Sakral behandlinger, som jeg til og med arbejder med på en måde, så jeg har tid og fleksibilitet til at større min datter.

Uheldige omstændigheder og ADD som katalysator

Jeg måtte bare gøre det. For min families og min egen skyld. Dels af hensyn til vores samlede sundhedstilstand, fysisk og mentalt, og dels ud fra ønsket om et mere fleksibelt arbejdsliv.

Dennis med sine to døtre

Jeg har som voksen fået konstateret ADD, som også kaldes den stille ADHD. Jeg har gennem mit liv kæmpet med opmærksomhedsforstyrrelser og koncentrationsbesvær. Fordi jeg ikke selv vidste, at der var en grund til, at jeg ikke kunne det samme som andre, fik jeg en oplevelse af at være dårligere end andre og udviklede derfor i perioder dybe depressioner.

I dag er jeg medicineret for ADD og det har hjulpet mig meget. Jeg er blevet bedre til at holde fokus og koncentrere mig samt gå fra tanke til handling.

Det har været en svær proces. Fra at tænke, at jeg var dårligere end andre, til at forstå og acceptere, at jeg havde en psykisk lidelse, modtage medicinsk behandling og nu møde og tilgå livet med et mere roligt og afbalanceret sind. Det er vildt. Og noget jeg stadig skal øve mig på.

Så på den måde kan du sige, at det at blive selvstændig både var en drøm og en nødvendighed.

Struktureret kaos

Jeg synes, at de første tre-fire måneder var meget kaotiske. Jeg kan stadigvæk blive overmandet af tankemylder eller fortabe mig i noget. Især hvis jeg har for mange ustrukturerede ting på programmet.

Når det er sagt, har jeg opnået en generel tro på, at jeg kan. Det giver mig ro til at tænke ud af boksen. Jeg er en virkelig sød kæreste, der hjælper mig at skabe struktur og lave et godt stillads, som jeg kan læne mig op ad i dagligdagen. Kæmpe cadeau til hende.

 Jeg har stadig meget at lære, men jeg føler, at jeg har lært det vigtigste. Nemlig at vide og mærke, hvad jeg er god til samt tilfredsheden ved at arbejde på min drøm og ikke på alle andres. Jeg tror på, det hele vil lykkes lidt efter lidt. Jeg får gode tilbagemeldinger fra dem, jeg hjælper. Det betyder uvurderligt meget for mig.

Jeg arbejder ikke med bevidst markedsføring, men sælger mine ydelser via mund-til-mund-metoden. Den gode fortælling fra en kunde til en ny. Det tager tid. Jeg kan og vil ikke tvinge mine omgivelser til at synes godt om det, jeg laver. Derfor er jeg så glad for, at der heldigvis er rigtig mange mennesker, der ’holder øje med mig’ og synes godt om det jeg gør. Både det jeg tilbyder og min måde at tilbyde det på.

Jeg tænker derfor, at jeg har bevæget mig ad en lineær sti med bump undervejs. Jeg har bevidst valgt at sige ”ja” fremfor ”nej” til nye muligheder, samtidig med, at jeg med min kærestes hjælp har en meget struktureret arbejdsdag og arbejdsliv, hvor jeg veksler mellem behandlinger, pauser og kreativt arbejde. Jeg har brug for struktur, men vil ikke være kaos forude. Målet må være struktureret kaos for mig.

Hvad er dit bedste råd til andre, som gerne vil være selvstændige?

  1. Lav et mindmap over alle dine ideer og se om du ikke kan udvikle dem til tiltag, som du iværksætter hen over året. På den måde går du ikke ”kold” i udvikling, men sikrer dig en kontinuerlig, løbende udvikling af din virksomhed. Planlæg, hvad du gør hvor og hvornår. Lav fx et uge -eller månedshjul for dine aktiviteter.
  2. Lav opslag hver dag på sociale medier. Især i starten. Andre virksomheder ´åbner også op hver dag’.
    Lyt ikke til tvivlerne, tro på dig selv. Omgiv dig med iværksættertyper og mennesker, der motiverer dig.

error

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.