Sig det med stiklinger

Forår rimer på stiklinger. Måske ikke sprogligt, men inde i mig.

Stiklinger

Hvorfor købe nye planter, når du kan gro dine egne?

Jeg groet nye planter af stiklinger fra vores stueplanter, min mors planter, avocadosten og afklippede gæslingegrene, som efter en uge i vand har groet rødder og nu er klar til at blive plantet i jord i en urtepotte.

Plante groet af en avocadosten

Et lager af glæde

At gro stiklinger er nemt og billigt, men også hyggeligt. Min mor var i mange år leder af en børnehave. Hvert år, når en gruppe børn gik ud, fik de en lille plante, som min mor havde groet til dem af stiklinger fra en plante i børnehaven.

Jeg har besluttet mig for at tage ideen til mig og fra nu af have små planter af stiklinger på lager, som jeg kan give i værtindegave mv.

Skal vi bytte?

Næste skridt kunne være at bytte stiklinger. Knap så formelt som jeg engang for mange år siden byttede glansbilleder, brevpapir og hønseringe, hvor alt var i album og farvesorteret, men blot som en hyggelig gestus og udveksling af grønne glæder om omtanke for den anden.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.