Skal man ned at bide i gulvtæppet, før man kan skifte retning? Gå ned i status og indkomst? Udfordre selvforståelsen og forestillingen om det gode liv? Det er bl.a den slags spørgsmål, som podcasten “Tag dig sammen” af Palle Steffensen på DR Lyd kredser om.

Jeg har lige haft en coaching samtale med en kvinde. Hun var i tvivl om, hvilket arbejde hun skulle søge, så hun stadig havde energi til sin fritid.
Det er min oplevelse, at vi lever i en kultur, hvor vi socialiseres til at tro, at det gode liv er bygget på en lang uddannelse, prestige, jobsikkerhed og materiel overflod. Dermed bliver arbejdslivet ofte definerende for livet, som i nogle tilfælde bliver reduceret til tid til at lade op til arbejdet. For nogle fungerer det, for andre ikke.
Personligt havde jeg brug for at skabe et arbejdsliv, hvor jeg bestemte indhold og tempo efter at mine børn begyndte at fylde mindre. Hvor liv og arbejdsliv smeltede sammen, fordi jeg ikke længere havde behov for at gå tidligt for at hente børn, men derimod kunne tage nye opgaver og roller på mig, som nærede en del af mig, jeg ikke tidligere havde haft tid eller lyst til at udforske.
Derfor blev jeg selvstændig konsulent i alt fra projektledelse til formidling. Det er et bredt spænd, men jeg havde og har ikke lyst til at være sat i en bås, hvor jeg kun lavede en ting. Tværtimod ville jeg gerne have friheden til at bruge hele mig. Mine faglige kvalifikationer, mine personlige interesser og mit temperament.
Da jeg gik i skole, var den lange sommerferie transformerende. Efter sommerferien var alle vokset, blevet klippet, havde kysset for første gang osv. Det forandrede os.
Prøv at lyt til denne podcast. Måske den kan fremkalde lidt af barndommens sommerferie- transformation.
Den består af 10 modige historier om at skifte retning. Men også om at have det rigtig dårligt.
Jeg har stiftet et online community om “gratis glæder”. Mit håb er, at viden om, fokus på og taknemmelighed ved gratis glæder kan være med til, at færre skal ned at bide i gulvtæppet, før de skifter retning.