TOP 5: Selvforkælelse

“Vil” er noget helt andet end “lyst”

Jeg troede, at jeg var god til at forkæle mig selv. Jeg tillod mig selv to-go-kaffe, take away på travle dage, havde en rengøringshjælp, købte tøj, som jeg følte mig lækker i, afsatte tid til løb, svømning og yoga. Alt sammen ud fra intentionen om at ville mig selv det bedste.

At ville sig selv det bedste, er blot noget helt andet end at vise omsorg og forkæle sig selv. Så snart “vil” og “skal” indgår i sætningen, spidser jeg ører nu og tænker: Har jeg “lyst”, “brug for” og “energi til” det?

Helt glad

Der er så meget man vil og kan – også meget mere end det for mig var og er muligt at rumme. Selvforkælelse for mig er i dag at “putte” og “forkæle” mig selv med eftertanken: Hvis jeg var min egen forældre eller kæreste, ville den her adfærd opleves som forkælelse? Hvis jeg ikke spørger mig selv om det, kan jeg have en tendens til at forveksle selvforkælelse med “push-beskeder” om alt det jeg bør, skal og kan.

Top 5 selvforkælelse

  • En varm pretzel, som jeg køber frossen i Aldi til 4 kr. og lunder i ovnen
  • Timelangt karbad, hvor jeg ikke laver andet end at skvulpe rundt i vandet
  • Fascial yoga, også kaldet bindevævsyoga, som er en langsom, flydende serie af spontane bevægelser, styret af kroppens behov. Ofte lukker jeg øjnene, dropper alle tanker om at se fjollet ud, og nyder at lade kroppen bestemme. Se mit indlæg om yoga her
  • At skrive på bloggen her. Det giver klarhed, fordi jeg strukturerer mine tanker uden ydre forstyrrelser og dermed kommer tilbage til mig selv og bliver skarp på, hvad der betyder noget for mig. At tage sig tid til det er ikke nemt. Ofte synes jeg, at jeg hellere skal arbejde, dyrke motion, være social.
  • Kryds og tværs! Fordi det er fuldstændig uden formål og minder mig om at ligge på mine bedsteforældres divan i timen efter frokost, hvor der var helt stille i stuen, fordi min mormor og morfar sov til middag.

Hov, jeg glemte varm te i et stort glas, så jeg kan varme hænderne på glasset, mens dampen fra teen for mig til at lukke øjnene og slappe af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.